Baştan Aşağı Bakım Zamanı.

Bakım deyince akla yüz, dekolte nadiren de el bakımı geliyor. Ancak her cildin ihtiyacı farklı olduğu gibi her bölgemizin de ihtiyacı, bakımı farklı. Özellikle son dönemde artan tırnak trendleri ile tırnak bakımımızı, soğuyan havalar dolayısıyla saç ve kalınlaşan kıyafetlerimizle de vücut bakımımızı farklılaştırmamız gerekiyor.

Hepimiz saçımızdan tırnağımıza kadar bakımlı ve şık görünmek isteriz ancak bu amaçla uyguladığımız bazı trendler maalesef yapısal hasarlara sebep olabiliyor. Örneğin protez tırnak veya kalıcı oje uygulamaları. Protez ve gerçek tırnaklar arasında kalan nemli ve ılık alan bakteri ve mantar üremesi için uygun bir ortam oluşturabilir, tırnakta şekil bozukluğu, tırnak etrafında şiddetli kaşıntı görülebilir. Bu durumların önüne geçmek için bu uygulamayı yaptırdığımız merkezlerin hijyenine dikkat etmenin yanısıra bizlerin de alabileceği önlemler var. Tırnaklarımızın bu tarz bakteri, mantar türleriyle savaşması için kekik yağı, çay ağacı yağı gibi antiseptik içeriğe sahip bakım ürünlerini el bakım rutinimize ekleyebiliriz. Yine daha güçlü tırnak yapısı için tırnak bakım ürünlerimizde emilimi yüksek hidrolize keratin ve kolajen gibi içeriklere yer vermeliyiz.

Saç bakımımızda da yine hidrolize keratin öne çıkan içeriklerden. Özellikle kış aylarında kuruyan ve yıpranan saç tellerimiz için tercih edeceğimiz spray yada krem formundaki ürünlerin hidrolize keratin içermesi hem saç tellerinin yapısını koruyacak hem de elektriklenme, karışma gibi istemediğimiz durumların önüne geçmemizi sağlayacak. Ancak burda en önce dikkat etmemiz gereken konu kullandığımız saç bakım ürünlerinde SLS, SLES gibi yüzey aktif maddeleri içermemesi. Bu yüzden hem yıkama hem bakım ürünlerini seçerken Sülfat türevlerinden uzak durduğumuza emin olmamız, içerik kontrolü yapmamız gerekiyor.

Baştan Aşağı Bakım Zamanı.

Cosmed Basket

There are no products in your cart.